ДОБРЕ ДОШЛИ НА


СЕДМИЯТ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС

"ДИМИТЪР ГАЙДАРОВ" ГР. КАЗАНЛЪК


ПРЕЗ 15-16 ЮНИ 2024


ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ГАЛИНА СТОЯНОВА

Обичта към фолклора, търсенето на нови творчески хоризонти , реализация на таланта  – това е  основната   идея  на творческия проект „  ФА „Гъдулица”. Ансамбълът е създаден през 2013 година  към НЧ „Възродена Искра”. Идеята за „Гъдулица”  е на художествения ръководител  Димитър Гайдаров , който е и основател,  и преподавател във фолклорните  музикални паралелки на СОУ „Екзарх Антим Първи”.

Димитър Гайдаров е възпитаник на Средно музикално училище – Котел и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив,  където завършва оркестрово и хорово дирижиране и  ръководител на фолклорни състави. Гайдаров е основател на първия детски фолклорен театър в България – „ Показалец“. През годините той е ръководител на редица фолклорни състави, диригент в  ДЮФА „ Загорче“ – Стара Загора, на хор и оркестър към  СОУ „ Екзарх Антим Първи“, на хорове и оркестри в Асен, Бузовград, Копринка, Розово. Носител е на множество призови награди и отличия от национални и международни конкурси.

ФА „ Гъдулица“ е носител на златен медал и „ Златен Орфей“ в Националния шампионат по фолклор във Велико Търново през 2014 година и носител на званието „ Абсолютен национален шампион по фолклор“ за 2014г. Ансамбълът е два пъти носител на златен медал и „ Златен Орфей“ и  европейски шампион по фолклор в Европейския шампионат по фолклор в Несебър през 2014г и в Бургас през 2015 година. „ Гъдулица“ завоюва първо място във Фолклорния събор на Рожен през 2015г. В творческата визитка на ансамбъла се вписват и множество индивидуални призови награди на неговите изпълнители.


Free Joomla Extensions


Free Joomla Extensions

За контакти:

  • 0878 908 984 - Димитър Гайдаров
  • 0878 908 985 - Славяна Гайдарова
  • 0431 75157   - НЧ "Възродена искра - 2000" - http://vazrodena-iskra.com/

www.nfk-dimitargaydarov.eu © 2016. Всички права запазени.