ДОБРЕ ДОШЛИ НА


ЧЕТВЪРТИЯТ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС

"ДИМИТЪР ГАЙДАРОВ" ГР. КАЗАНЛЪК


ПРЕЗ ЮНИ 2019


ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ГАЛИНА СТОЯНОВА

Обичта към фолклора, търсенето на нови творчески хоризонти , реализация на таланта  – това е  основната   идея  на творческия проект „  ФА „Гъдулица”. Ансамбълът е създаден през 2013 година  към НЧ „Възродена Искра”. Идеята за „Гъдулица”  е на художествения ръководител  Димитър Гайдаров , който е и основател,  и преподавател във фолклорните  музикални паралелки на СОУ „Екзарх Антим Първи”.

Димитър Гайдаров е възпитаник на Средно музикално училище – Котел и на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив,  където завършва оркестрово и хорово дирижиране и  ръководител на фолклорни състави. Гайдаров е основател на първия детски фолклорен театър в България – „ Показалец“. През годините той е ръководител на редица фолклорни състави, диригент в  ДЮФА „ Загорче“ – Стара Загора, на хор и оркестър към  СОУ „ Екзарх Антим Първи“, на хорове и оркестри в Асен, Бузовград, Копринка, Розово. Носител е на множество призови награди и отличия от национални и международни конкурси.

ФА „ Гъдулица“ е носител на златен медал и „ Златен Орфей“ в Националния шампионат по фолклор във Велико Търново през 2014 година и носител на званието „ Абсолютен национален шампион по фолклор“ за 2014г. Ансамбълът е два пъти носител на златен медал и „ Златен Орфей“ и  европейски шампион по фолклор в Европейския шампионат по фолклор в Несебър през 2014г и в Бургас през 2015 година. „ Гъдулица“ завоюва първо място във Фолклорния събор на Рожен през 2015г. В творческата визитка на ансамбъла се вписват и множество индивидуални призови награди на неговите изпълнители.


Free Joomla Extensions


Free Joomla Extensions

За контакти:

  • 0878 908 984 - Димитър Гайдаров
  • 0878 908 985 - Славяна Гайдарова
  • 0431 75157   - НЧ "Възродена искра - 2000" - http://vazrodena-iskra.com/

www.nfk-dimitargaydarov.eu © 2016. Всички права запазени.